Workshops

Schermen

Hoe verloopt een initiatie of workshop?

De deelnemers krijgen eerst een korte uitleg over de schermsport, de kledij en de materialen. Daarna krijgt iedereen een persoonlijke uitrusting: een vest, een masker, een handschoen en een sabel. Op een ludieke manier worden de elementaire schermtechnieken aangeleerd.

Van zodra de deelnemers het voetenwerk en enkele aanvals- en verdedigingstechnieken beheersen, kan er overgegaan worden naar “het duel”. De deelnemers kunnen elkaar uitdagen en in duel gaan. Na de individuele competitie kan men duelleren in teamverband, waarbij teamgenoten zoveel mogelijk overwinningen voor hun team moeten behalen om het andere team te verslaan.

Deelnemers en tijdsduur

De schermlessen richten zich tot volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar. Een workshop kan ingericht worden voor 4 tot meer dan 100 deelnemers. De tijdsduur van een workshop hangt af van uw persoonlijke wens en kan 30 min. tot 3 uur duren. Er kunnen ook meerdere initiaties na elkaar gegeven worden. Initiaties kunnen gecombineerd worden met een demonstratie schermen.


Boogschieten

Alvorens een wedstrijdje boogschieten aan te vatten krijgen de deelnemers een initiatie van de basisbeginselen van het boogschieten

Na de initiatie start het wedstrijdschieten, met pijl en boog!

Een clinic handboogschieten duurt 1,5 uur. U kunt er dus voor kiezen deze clinic als korte activiteit te boeken, bijvoorbeeld als leuke onderbreking in uw vergadering of feest.

Diskgolf

Een variant van de golfsport is disc golf , maar in plaats van golfballen en clubs worden er discs gebruikt.

Het doel is met zo min mogelijk worpen de disc in de target ofwel "polehole" te gooien. De metalen kettingen van deze target stoppen de disc in de vlucht zodat deze in de mand belandt.

Bomen, waterpartijen en eventueel heuvels zijn de natuurlijke setting van een discgolfbaan

Na een initiatie over de discs, de targets en de verschillende technieken van het werpen van de disc leggen de deelnemers een parcours met 9 of 18 holes af.

U strijdt in teams en individueel tegen elkaar en u zal zien hoe uw techniek gedurende het spel verbetert.

Wijn en bierdegustatie

Een wijndegustatie als workshop: Samen met uw medewerkers of klanten genieten van een goed glas wijn.

Minimum 15 deelnemers
Duur : +/- 2 uur

details
workout: 
2
fun: 
3
teambuilding: 
4
age: 
15+
competitors: 
15+
locations: 

Fort van Stabroek
Outdoorcentrum Schaffen
Op locatie

budget: 
Op aanvraag